Friday, June 5, 2009

Bara ett bröd till

Jag hittade ett recept på ett bröd som Riddarbageriet kallar för Spring. Det är ett ganska enkelt och ger ett luftigt bröd.

Recept på Spring

1100 g vatten
1500 g vetemjöl special
130 g rågmjöl
600 g surdeg av vete
40 g honung
30 g Jäst
60 g salt

Metod
Balanda allt utom saltet och kör degen i  2 minuter sakta. Öka sedan till mediumfart i ca 6 minuter, nu ska saltet i och kör därefter i ca 7 minuter.
Jäs degen i en bunke i 2 timmar för att sedan hälla ut den på mjölat bord. Dela brödet i tre delar och dra ut dem till de blir 10 cm breda och 25 cm långa. Låt dem ligga kvar på bordet och jäsa till dubbel storlek. Värm ugnen till 250 grader och grädda brödet i ca 30 minuter (98 grader i innertemp). Givetvis slänger du in lite vatten på en plåt som står i botten av ugnen för att få till ångan. Done!

Servera detta till det grillade, kan inte bli bättre i sommar.

No comments:

Post a Comment