Sunday, July 5, 2009

Karljohansvamprisotto med pancetta

karljohansvamprisotto med pancetta
Risotto är en av de enklaste rätter att variera, men det är en konst att få till den perfekt. Jag personligen försöker göra risotto ganska ofta just för att inte tappa snitsen på att få den precis så krämig och al dente som en risotto skall vara.
Idag fick det bli en karljohansvamprisotto med pancetta.

Recept
3 dl arborioris
1,5 dl vittvin
6 dl hönsbuljong
2 schalottenlökar
200 g karljohansvamp
100 g pancetta
2 msk rödvinsvinäger
1 msk honung
Parmesanost
Finhackad krukpersilja
Olivolja
Salt och vitpeppar.

Metod
Dela svampen och fläsket i mindre bitar, stek fläsket sedan i medelhögvärme.
I med svampen efter ett litet tag och låt allt bli knaperstekt. Avsluta med att ha i rödvinsvinäger och honung.
Gör risotton, jag tänker inte beskriva hur det går till efter det svärmar över av recept på just risotto.
Avsluta i alla fall risotton med parmesanost och den stekta svampen och fläsket. Blanda allt med persilja och bjud ett nybakat bröd till. DONE!

No comments:

Post a Comment