Wednesday, May 27, 2009

Gosset – En champagne man måste ha hemma!

 Gosset Grand Rosé Brut
Som jag tidigare har sagt så firade bloggen 1 år i mitten på maj. Det är riktigt kul att kolla tillbaka på det man ätit och förtärt under förra året. Det är inte utan att man funderar om det är hälsosamt. Ni kanske tror att jag skulle ha dåligt samvete och tänka mig lite på vad jag häver i mig. Det är så att ni kan inte ha mer fel, jag vägrar ge efter för det goda. All den fantastiska mat som jag har lagat eller blivit bjuden på förgyller min vardag till max. Det må hända att jag har haft ett bättre midjemått men jag säger som en god vän till mig sa, “Jag har bestämt mig för att vara fet”. Tycker att det är att hitta sig själv en smula.

För att fira det gångna året så tog jag fram en flaska Gosset Grand Rosé Brut (nr 7405) från vinkällaren. Är det något som gör mig glad så är det champagne, jag har säkert sagt det så många gånger att ni börjar äcklas av mina inlägg. Men jag kan faktiskt inte bry mig mindre, för det är sjukt gott!
Det fick bli grannen som fick ta del av mitt/bloggens firande denna gång. Han säger att just Gosset Grand Rosé Brut (nr 7405) förmodligen är den godaste champagnen som han har smakat, jag är beredd att hålla med även om jag har några som jag rankar högre. När vi korkade upp flaskan så försvinner allt runt om kring, tokregn, barnskrik, blöjor osv. Det blir liksom sommar på direkten och jag påminns av hur det var när vi besökte Gosset i Aÿ.
”Vi kommer fram till en byggnad där vi tror att Gosset har sin produktion och möts av två snubbar som står och röker bredvid en truck. När vi närmar oss byggnaden tittar de lite konstigt på oss och pekar sedan på en dörr som man omöjligen kan tro är ingången men det verkar onekligen vara där man ska gå in. Vi tar oss upp för trapporna till ett litet kontor där de har alla de produkter som man kan köpa. Vi ber om att få se prislistan och när vi slår upp några av våra favoriter exempelvis Grand Rosé så är den ca 50 kr dyrare än i Sverige, sjukt stört. Så vi går därifrån med vetskapen om att det gick att köpa just denna flaska för ca 100 kr billigare än i Sverige i en butik i Eperany. “

Fan, jag måste åka tillbaka, det var en fantastisk resa. Vi häller i alla fall upp champagnen och färgen gillar jag skarpt. Den går mot en ljusorange ton. Dofterna är det inget fel på heller, tonerna av bröd och hallon är gudomliga. Det infinner sig en liten tystnad när vi smakar lite, det måste bero på att man känner så mycket olika toner av hallon, vinbär, grapefrukt, och mogna äpplen. Det är även en mycket balanserad smak med tydlig friskhet.
Jag säger som jag tidigare sagt, ”Ett måste hos varje normalt fungerande individ.” Alla bör ha en flaska hemma. 

Hoppas att ni som läst bloggen fortsätter att titta in då och då, skriv gärna kommentarer om jag tycker fel (inte så troligt dock).

2 comments:

  1. då så, återstår bara att inhandla en sån flaska snarast, fast de ligger redan ett antal olika champanger i kylen o väntar........

    ReplyDelete
  2. Ja, det är fatiskt en av de flaskor man måste ha hemma, Gosset Grand Rosé samt en och annan Pol Roger.

    ReplyDelete