Saturday, May 30, 2009

Bondens egna butik

Idag har jag varit på stortorget i Örebro och besökt Bondens egna butik. Detta är en buss som åker omkring i lite olika städer och säljer mat direkt från producenterna. De har en massa trevliga lokala producenter i sitt lager exempelvis:

Grythytte Qvarn från Grythyttan
Bredsjö mjölkfår, Bredsjö
Hägernäs rökeri, Riddarhyttan

Inte och förglömma är Ostbiten från Granhammar som gör ost på fjällkomjölk. Jag köpte en kittost och en annan ost som var overkligt goda, det får bli att hitta ett bra vin som passar.

Det är tydligen så att Bondens egna butik drivs av en ekonomiskförening där 13 medlemmar säljer sina produkter genom föreningen. Det märks att ingen är marknadsinriktad, för att släppa lös en idiot med sprayburk på lastbilen kanske inte ger konceptet den status den behöver, det ser faktiskt helt j..la sjukt ut!
Bondens egna butik
Jag är ändå väldigt glad att det finns några som tar tag i det faktum att det knappt går att få tag i närproducerat i Örebro. Alla de ICA butiker som finns är så otroligt dåliga och har inte det engagemang som krävs för att hålla en hög nivå på råvarorna. Det är synd för jag är säker på att det finns gott om människor som skulle vallfärda till butiken om man kunde hitta det man ville ha.
Tur att Bondens egna butik är på Stortorget varje lördag mellan 09.00 och 14.00 så man kan stödja småodlarna lite. Gör det du med, annars jävlar! Kolla in siten och deras turlista för att se var de befinner sig.

No comments:

Post a Comment