Tuesday, May 12, 2009

Familjerecept – Mammas sill

Varje familj har alltid något som någon familjemedlem kan laga sjukt bra. I våran familj är det min mammas sill. Det kanske är enkelt men förförande gott (enligt utsago eftersom jag hatar sill).

En del miffon tycker att det ska vara lite mystik kring gamla recept medans jag vill sprida det så mycket som möjligt. Det är ju bättre om fler kan laga något som är sjukt gott, eller?
Här kommer iallafall ett familjerecept (säkert snott någonstans ifrån men men).

Recept på Mammas sill

2 burkar matjesfiléer (häll av spadet)
3 dl gräddfil (oatley, soya eller något annat liknande går också bra)
2 dl majonnäs
1 st purjolök (inte alltför stor)
1 st gul lök
2 – 3 st vitlöksklyftor, pressade (efter behag)
1 st knippa dill
1 st knippa persilja
Dragon efter behag (enligt min mor minst 3 matskedar)
Det är dragonen som är själva nyckel i hela skiten.

Metod
Skiva matjesfilén i lagom små bitar.
Häll i övriga ingredienser och blanda ordentligt och försiktigt.
Låt gärna dra över natten…

Det blir ganska mycket sill, så det går bra att halvera om man inte gör av med så mycket! Lycka till!

No comments:

Post a Comment