Wednesday, April 8, 2009

Surdegsbröd med linfrön och pumpakärnor

DSC_0198 Nu när man ändå är hemma kan man passa på att läsa igenom Jan Hedhs böcker om bröd. Det är något visst med processen som leder till det perfekta brödet, det blir lite av en fix idé att hitta den perfekta aromen. Jag har tidigare berättat om valnötsbrödet som jag bakat en mängd gånger. Det är sjukt gott och man borde kunna variera brödet med olika smaker. Sagt och gjort, idag körde jag en batch med linfrö och en med pumpakärnor.

DSC_0196

Den batch som innehöll linfrö gjorde succé, det blev en precis lagom ton av linfrö som förgyllde smaken.

DSC_0203
Även det med pumpakärnor smakade utmärkt. Alltså Go nuts med olika frön och smaker, Fikon?

1 comment:

  1. Tack för underbart gott kvällsbröd med pumpakärnor!
    Svärmor o -far

    ReplyDelete