Thursday, April 30, 2009

Två röda viner med en grillad entrécôte

La Bandina 2004 från producenten Tenuta Sant' Antonio
En kväll med två viner som var helt olika varandra. Det första vinet La Bandina 2004 (nr 98962), var en ganska klassisk italienare med sin doft av kryddor och körsbär. Jag tycker att smaken var lite utvecklad men hade toner av plommon och fat. Det var ganska så eldigt i tonen men det passade mer än väl till det grillade köttet. Betyg 81
Det klarade inte riktigt av glazen, men det skulle nog kunna lagras några år utan att må dåligt.

Le Tense sassella från producenten Nino Negri

Nästa vin var ett vin gjort på Nebbiolo och var inte alls så som jag hade förväntat mig. Det doftade kryddor, örter och lite blommigt, viol? Le Tense Sassella (nr 32341) hade helt klart smaker med både friskhet och inslag av fat. Ett vin som jag tycker man kanske ska testa till en lammfilé. Betyg 82

No comments:

Post a Comment