Friday, April 10, 2009

Grilla!

DSC_0219 
Nu när grillen är framtagen så börjar man bil lite sugen på att testa olika marinader. Idag testade jag ett tips som jag har fått i mailen. Helgrillad fläskfilé med citron, vitlök, chili och salvia.

Recept
700 g fläskfilé
½ citron
1 vitlöksklyfta
½ kruka salvia
½ röd chili
3 msk olivolja
salt och svartpeppar

Metod
Putsa bort senor från fläskfilén och lägg den i en ugnsfast form. Finriv det yttersta skalet av citronen, finhacka vitlök, chili, strimla salvia och lägg alltsammans med fläskfilén och olivolja för att marinera. Det kan man göra redan på morgonen samma dag för att det skall dra så länge som möjligt. Grilla på fläskfilén så det blir en bra färg. Lägg sedan köttet i folie för att baka klart till en innertemperatur på 65 grader.

Done! Löjligt enkelt och fantastiskt gott.

No comments:

Post a Comment