Friday, April 10, 2009

Två viner till grillkvällen

DSC_0227

Idag provade vi två viner till det grillade köttet, det första var ett vin från Sydafrika som var gjort på druvan syrah. Lomond Syrah 2007 (nr 6606) är helt klart ett bra vin även om det är lite enkelt i sin framtoning. Dofterna  är fruktiga och har inslag av mörka bär så som björnbär. Det infinner sig också en rökig  doft som plockar upp grilltonerna från köttet bra. Det finns även en ton av rökighet i smaken som annars har fat, björnbär och lite örter som tydliga smaker. Jag tycker ändå att vinet levererar det jag förväntade mig så betyget blir idag 79 poäng.

DSC_0233
Det andra vinet är även det ett vin från ett varmare land. Penfolds Thomas Hyland Shiraz (nr 6301) är kanske inte något höjdar vin i mångas ögon men jag tycker att Penfolds alltid håller hög kvalitet på sina vinsläpp. Visst det finns många som håller en ganska enkel nivå men det finns en bunt som håller absoluta världsklass. Det är ändå ett ganska säkert kort att köpa ett vin från en så pass bra producent, det är allt som oftast helt ok.
Detta vin är gjort på shiraz och har en ganska mörk färg, dofterna är även i detta vin dominerat av örter och björnbär. Smaken ger samma fruktiga ton med inslag av ekfat, björnbär och lite salmiak.
Ett helt ok grillvin. Betyg 81

No comments:

Post a Comment