Monday, October 26, 2009

Gevrey-Chambertin 2006

Gevrey-Chambertin 2006 från Louis Trapet

Det är fantastiskt vad gäster kan göra för att man ska plocka fram speciella flaskor från källaren, givetvis de man är lite speciellt nyfiken på. I lördags så fick vi chansen att bjuda igen, till de som förgyllde en tisdag under vår semester i somras.
Jag ville servera något som gick att förbereda och något som passar bra nu när hösten fått fäste, det fick helt enkelt bli Boeuf bourguignon. Till detta måste man bara servera en bra Pinot Noir, Gevrey-Chambertin 2006 (nr 95081) måste nog klassas som en bra Pinot. Det är något speciellt med doften, den är nyanserad och fylld med  hallon, jordgubbar och kryddor.
Smaken är perfekt till maten, sammetslena tanniner, jordgubbar och peppar. Vilket vin! detta kommer att sitta i ett tag, hoppas jag får anledning att dricka det igen snart. (90)

No comments:

Post a Comment