Sunday, September 13, 2009

Spöfångad fjällröding med potatispuré

Spöfångad fjällröding med potatispuré
Igår var jag på humör att tillaga fisk, det är inte så ofta jag ger mig på att tillaga fisk, men det ska det bli ändring på. Här är kommer  startskottet.

Recept

4 rödingfiléer
300 gram mjöligpotatis
2 vitlöksklyftor
100 gram smör
1 dl mjölk
bacon
salladslök
olivolja
salt

Metod
Koka potatisen mjuk, riv vitlöken och lägg den i en kastrull tillsammans med smöret. Koka upp smöret på medelhög värme tills det är brynt. Häll då ner mjölken och koka upp. Pressa sedan i potatisen  och blanda till en puré, smaka av med salt.
Rödingen ska stekas på skinnsidan i ca 2 minuter vänd sedan rödingen och stek ytterligare 1 minut eller till en innertemp på 50 grader.

Jag gjorde en vinägrett på fikonbalsamvinäger och olivolja för att balansera rätten och det behövdes verkligen, passade kanon till!

No comments:

Post a Comment