Wednesday, August 19, 2009

Örtpolenta till grillat lamm

Grilla är nog bland det mest rogivande man kan göra på sommaren, att tända en eld! Ja det är kanske elden som är så härlig eller doften av tändvätska som förångas när elden sprider sig över kolbädden. Jag tror att det finns en pyroman i alla.
Till det grillade så vill ha något som är enkelt att göra men roligare än potatis. Här kommer en liten favorit örtpolenta, använd vilka örter ni vill, jag kör med gräslök.

Recept

100 g polenta
3,5 dl vatten
1,5 dl kycklingbuljong
1 dl parmesan
finhackad gräslök (eller vad man vill)
S&P

Metod
Koka upp vätskan och polentan under omrörning, låt det koka försiktigt i några minuter. Ställ åt sidan.
Vänd ner parmesan och smaka av med salt och peppar.
Lägg ner polentan i en form och kyl. När den är stel kan man skära upp den i portionsbitar och steka den och värma klart den i ugn. Done!

Enkelt och ett lite annorlunda tillbehör till maten. Servera det nästa gång du grillar lamm, du kommer inte bli besviken.

No comments:

Post a Comment