Wednesday, August 12, 2009

Nora Glass = Masspsykos

Glass är något som nästan alla tycker om, personligen så gillar jag glass som gärna är gjord samma dag. Nora Glass är en av de som utnämner sig för att alltid (sedan 1923) ha dagsfärsk glass. Dessutom att de har gjort det sedan 1923 är ju tydligen en garant för att det är “fantastiskt” gott. Efter att ha smakat på deras glass förra helgen är jag fortfarande av den uppfattningen att Nora Glass lever på att folk har skapat en masspsykos kring den “fantastiska” glassen. Jag undrar hur många som faktiskt har gjort en test mellan olika glassar, eller egentligen känner vad det smakar.
De skriver på sin hemsida att de har en ny smak varje dag, men alltså varför måste man det? När vi åkte förbi där förra helgen så var det “Champissorbet” alltså drickan Champis som de har gjort sorbet på. ALLVARLIGT, det var inte ens gott, har man ingen stolthet utan har det gått ägaren åt huvudet med all uppståndelse över deras “fantastiska” glass så han måste ha en konstig smak varje dag? Eller är han lite av en kändiskock i glassbranchen som klarar av att ro hem allehanda smaker utan att folk upptäcker att det smakar kemisk och äckligt?
Jag köpte iallafall deras storsäljare, vanilj och hasselnöt, det smakar lite kemiskt och är alldeles för kornig och isig för min smak. Nu får man givetvis tycka precis hur man vill om  hur glass ska smaka, tyvärr även fel verkar det som eftersom alla vallfärdar till Nora glass för att köpa en strut. Det måste vara den nya sortens människa som har glömt hur äkta vara smakar, jag kallar dem från och med nu för aromämnesälskare.
Man är ju ruggigt nära att skapa en facebookgrupp emot Nora Glass! Skärpning, testa att göra glass hemma istället med riktiga smaker, det är gudomligt gott!
Hemskt ledsen att sanningen svider.

4 comments:

 1. Har du varit och ätit glass vid den holländska glassbaren (http://www.neerings.se/glass/)i Grythyttan?

  De verkar veta vad de gör. Glassen är himmelsk!

  ReplyDelete
 2. Ja, ja var där förra året vill jag minnas och var riktigt nöjd. De verkar ha koll på läget, det jag gillade var att de var väldigt tillmötesgående när man frågade om deras glass.

  ReplyDelete
 3. Det verkar som du inte har riktig koll på läget. Jag har praoat på Noraglass och de använder malda hasselnötter ur 5 kg hinkar när de gör glassen och sorbeten är ju för de som inte tål glassen. Konstigt att en sybarit inte kan känna skillnad mellan aromämnen och äkta vara...

  ReplyDelete
 4. Roligt att du säger så eftersom de som faktiskt står bakom disken säger något annat, har jag fel så är det på sin plats med en rättelse. Det blir helt enkelt att försöka få tag på receptet, men det kanske du har?

  ReplyDelete