Tuesday, February 9, 2010

Lunch i Örebro, billigast i landet!

Ja, jag vet att det låter helt stört för många men enligt SVT så ska det tydligen vara billigast i landet att äta lunch i Örebro. Det är siffror som restaurangportalen Gastrogate har tagit fram, jag vet inte om det verkligen kan stämma, men om det är så är det bara fortsätta att käka ute på lunchen. Det är verkligen inte billigt att alltid äta lunchen ute, dessutom om man nu verkligen vill så är det inte så många ställen som ger valuta för lunchpengarna, även om det inte alltid handlar om pengar så blir man lite sur när de ska ta 80:- för en lunch och så är det dålig kvalitet på maten och en helt värdelös service.

2 comments:

  1. Dessutom kan man väl knappast kalla pizzerior för lunch, vilket väl förmodligen räknas in i undersökningen.
    Lunch tycker jag ska bestå av varmrätt, salladbuffé, bröd, dryck, kaffe och kanske en kaka. Inte valfri pizza nr 1-15, burkcola, skålen med pizzasallad, gräddat pizzadeg och en pulpa bränt kaffe.

    ReplyDelete
  2. Hej Nicklas, jag kan inte annat än att hålla med, det slarvas med ordet lunch kan man tycka. En enkel sökning på lunch i wikipedia ger följande.
    "Lunch kallades ursprungligen för middag, eftersom den intogs vid middag, mitt på dagen. Middag kom dock att skifta betydelse till att syfta på dagens största mål. Det engelska ordet lunch lånades in på 1800-talet, när middag allt oftare åts på kvällstid.

    Ordet lunch är en kortform av luncheon, som kommer av lunch, ’stort stycke bröd’.

    Många restauranger, särskilt i industri- och kontorsområden, har särskilda luncherbjudanden. Det finns också många specialiserade lunchrestauranger som inte har öppet kvällstid."

    Nu ger inte detta oss något vapen mot vad man serverar men det kanske är dags att sätta en stämpel på vad som får räknas till lunch.

    ReplyDelete