Thursday, June 26, 2008

Listen verry carefully, I shall say this only once!


Idag hade vi planerat att se Piper-Heidsieck och två andra vinhus men Piper har tydligen flyttat till utkanten med hela apparaten vilket gjorde att de inte hade öppet. Vi besökte dock två andra vinhus, Taittinger och G.H Martell. Vi startade med Taittinger som är det mer kända i våra öron. Det var en normal visning med lite beskrivning av företaget, visning av deras caves[kàv] och sedan det bästa, själva provningen (ett glas). Den lilla damen som höll i visningen fick mig att bryta ihop av skratt, hon hade ett utal som var overkligt likt Michell Dubois i Allo allo, hemliga armén.


Vinhuset G.H Martell var ett betydligt mer informativt som visning, vi rekomenderar att man börjar med detta vinhus om man inte är väl påläst om champagnemetoden m.m.

Här fick vi prova 4 olika champagner var av vi kommer köpa minst en kartong av två sorter.


Vi för tasting notes på alla champagner vi smakar under resan och kommer sammanställa det i ett eget inlägg. Även telefonummer kommer finnas till de vinhus vi besöker.


Alla de vinhus som vi är bokade på i reims har både visningar på engelska och franska. En stark rekomendation är att man ringer och bokar innan man poppar in för ett rendez-vous. Det hade givetvis inte vi gjort på Taittinger men det gick bra ändå som tur var.


Ett besök i katedralen pressade vi in mellan besöken och det var nog tur för det var en ganska fin byggnad. Jag spenderade dock mer tid i de vinbutiker som låg intill men det är en annan historia.

No comments:

Post a Comment