Saturday, June 28, 2008

Han rekomenderade DÖCK till en vintage?

Vi checkade ut från hotellet som har fungerat som vår bas i Reims. Det var hyfsad standard på hotellet, rent och gratis internet vad mer kan man begära för €80? Vi hade bokat upp en tur på Veuve Clicquot Ponsardin på förmiddagen innan vi skulle dra oss vidare till Dizy. VCP är en av de större tillverkarna och besöket var som förväntat, informativt med huvudelen fokuserad på deras historia eftersom de var de första att fixa en klar champagne. Snubben som höll i turen var väldigt prat glad och han rekomenderade oss att äta döck till deras vintage? DÖCK, rösted döck. Man kan inte annat än börja asflabba. Efter besöket satte vi oss i bilen för att åka vidare neråt i champagne till Dizy. Dizy ligger ett stenkast från Eperany där vi ska besöka lite olika tillverkare.
Jag hoppas att vi kommer in på De Venoge, det ska bli kul o se/smaka.
Vi har planerat in lite olika ställen att besöka i början på nästa vecka, bland annat herr Selosse. Vilken legend!

No comments:

Post a Comment