Tuesday, December 15, 2009

Restaurang Taste i Örebro del 2

Denna del kommer att beskriva lite om de drycker vi blev serverade på restaurang Taste i veckan, några val var succé, andra lite mindre bra.

Michel Arnould & Fils 
1. Champange från Michel Arnould & Fils 100 % Pinot noir.
Vinhuset är grundat 1929 av Henri Lefevre, placerat i Verzenay där de odlar sina pinot noir som även under 90-talet levererades till Bollinger.
Vi upplever att vinet har en frisk syra, kanske lite mer än vi trodde den skulle ha, det var gröna äpplen, grapefrukt i både doft och smak. Smaken hade lite bröd och aningen lite smörighet. En trevlig champagne men inget jag springer benen av mig för, kanske ett besök hos producenten till våren kan vara på sin plats.(75).

Charels Schleret Pinot Gris

Till förrätterna valde vi olika viner men det som var mest intressant var nog ändå den pinot gris som jag hade till anklevern som var roligast.

2a.Charles Schleret Pinot Gris
Charles Schleret är en föregångare inom modern vinframställning, han jobbar mycket med temperaturkontroll, och vet hur man använder denna metod för att bevara intensiv, frisk smak i hans viner. Enligt den som serverade så skall detta vara de sista flaskorna som gick att få tag i, men jag tvivlar dock ganska skarpt på detta. Vinet var hur som helst väldigt gott, ganska klassiskt pinot gris med sina dofter av äpple och champinjoner. Smaken var väldigt torr med inslag av champinjoner och honung. Jag hade hoppats på lite bättre sötma men icke, vinet faller som en sten till anklevern.(79)

2b. Stickleback white från Heartland Wines
Mrs J tycker vinet passar bra till sin förrätt men det var inte mer, kändes lite för allround för att passa till hundra. Vinet var torrt och fruktigt friskt med toner av äpplen och en viss blommighet fanns även om det var smaken som tog över med aprikos och honung.

Till varmrätten som var en perfekt brässerad oxkind, gjorde vi faktiskt ett aktivt val av vin, vi fick lite rekommendationer men det kändes med som de vill sälja på oss de viner de har bra avans på (inget fel i det förstås) men vid de provsmak vi fick så passade de inte alls till rätten enligt våran smak.
Tre Monferato Rosso Dacapo -05
3. Tre Monferato Rosso Dacapo -05
Vinet gav ett perfekt första intryck, mjuk fruktig doft som verkligen bjuder in. Vi tycker att det är finstämt och nyanserat, kryddig, körsbär och lite mognad. Smaken gör sig bra mot maten, den hittar smakerna och gör verkligen rätten ett snäpp bättre. Vi är glada av vårat val och ger det tillsammans 85p.

Nu började kvällen lida mot sitt slut men skam den som ger sig, vi har inte lämnat bort Lucas för inte. Vi avrundar med ett glas Bollinger, utvecklad, plommon, bröd och en skön nougat doft. Smaken är grapefrukt, nougat och röda äpplen. En mycket bra champagne och avslutning. (88)

Jag tycker att helheten funkar på Taste även om det märks att köket är lite bättre än serveringen, det blir säkert bättre med tiden.

Här finns deras vinlista och meny.

No comments:

Post a Comment