Wednesday, December 16, 2009

Chokladkräm

Det var ett tag sedan jag hade gäster hemma men det jag minns var att jag hade panik över vad jag skulle bjuda på för efterrätt, givetvis frågar man kocken om hjälp. En chokladkräm fick det bli, enkelt att göra i förväg vilket är ett absolut krav.

Recept på Chokladkräm

250 g Grädde
175 g Mjölk
125 g Äggula
65 g Socker
290 g Choklad

Metod
Koka ihop grädde och mjölk (detta går att smaksätta, chili, ingefära, kanel osv.) Låt dra.
Undertiden vispar man ett skum av äggula och socker.
Slå ihop gräddmjölk och äggvisp i en kastrull och vispa till en konsistens liknande vaniljsås.
Häll detta över chokladen i en ny bunke och låt smälta ihop.
Slå upp i formar och frys.
Ploppa upp dem 20 minuter innan servering och strö över råsocker och bränn av med brännare.

Glöm inte att plocka fram chokladkrämen i tid så den hinner bli mjuk. Lycka till!

No comments:

Post a Comment