Monday, February 2, 2009

Gnocci

I fredagskväll blev jag bjuden på gnocci och tomatsås. Ni kanske tänker fan vad simpelt! Visst har ni rätt, men det är overkligt gott.

Recept
400 g potatis
100 g vetemjöl
50 g Durumvete
1 ägggula
Rosmarin och vitlök (eller något annat)
olivolja
salt


Metod
Koka potatisen mjuk. Låt potatisen rinna av och mosa den med en gaffel direkt i kastrullen. Blanda potatisen med ägg , mjöl, salt och oljan. Knåda degen lätt på mjölat bord och forma 2 cm tjocka rullar och skär dem i 3 cm långa bitar. Tryck till dem med en mjölad gaffel. Koka dem i saltat vatten ca 20 st i taget. Klara när de flyter upp.
Värm dem sedan i olja och kryddor innan servering.

Till detta serverades en tomatsås och en ost som jag inte kommer ihåg namnet på (återkommer om det). Det serverades även gott att dricka. Det första vinet vi testade var Asinone 2005, (nr 98455), ett härligt vin med lång eftersmak av kryddor och mörka bär. Betyg 91

Nästa vin var en höjdare som vi smakat förrut La braccesca, denna gång var det årgång 2004. Det kan lagras några år till om man har tid och vänta.
Betyg 84.

2 comments:

  1. Tja dude. Hittar inte Asinone 2005, (nr 98455) på Systemet. Was ist los?!

    ReplyDelete
  2. Nä det verkar onekligen som den är borttagen, vad stört. Hittade detta på asinone

    ReplyDelete