Monday, February 2, 2009

Bageri R16


Jag har påbörjat mitt liv som bagare idag, satt en surdeg som ska lägga grunden för stört gott bröd framöver.

Jag har blandat 100 g rågmjöl, 100 g rivet äpple och 15o g vatten (ca 40°) i en burk som ska få stå i rumstemp några dagar.

Jag tror inte att just surdegen kommer vara mitt största problem utan att jag helt enkelt inte kan göra saker halvdant. Det blir liksom alltid hela vägen, jag kommer köpa granit för att ha i ugnen (kan man baka utan det?? skulle inte tro det), jäskorgar, elektrolux assisten osv. Det kommer liksom bli ett bageri i miniatytr när jag är klar. En närastående har sagt att jag är stört lik kaminmannen och nu verkar det vara mer sant än jag kunde ana. Men fan vet ni vad en limpa kostar i butik?!

För er som inte kommer ihåg..
Del 1
http://www.youtube.com/watch?v=Tsl52bJ1HTY&feature=related
Del 2
http://www.youtube.com/watch?v=yF22peAs2o8

2 comments: