Sunday, November 1, 2009

Halloween med pumpa, lamm och franskt


Så kom lördagen med lite shopping på dagen, middag och film som avslutning. Det blev änglar och demoner som sig bör en sådan kväll som denna. Samma gällde maten, med pumpa som huvudnummer. Till pumpapuré, smörstekt pumpa och Karl-Johansvamp uteblev det vilda köttet, men vi hittade lite lammrygg som fick hoppa in på tallriken. Till detta hade vi hoppats på det vinet vi öppnade i fredags (läs fredagens blogg) men avstod efter som det inte höll måttet. Vi valde istället en av nyhetsvinerna för okt, Domaine des Entrefaux, Crozes Hermitage 2007. Hur var vinet då?... Färgen omoget blåröd och lite violette. Doften slog till en rätt i nyllet med en riktig skogspromenad under en regnig oktoberdag. Multna löv, skog, svamp och bra fuktighet som avslutas med fat. Sen kom lite örter, peppar och de anomaliska tonerna. En riktig höstsmäll alltså. Sen smaken! Bra drag med lite kärvhet. Fyllig och typisk för sorten. Riktigt bra och god, framförallt funkade den utmärkt till den här typen av mat. Tjo hoo! Sammanfattningsvis tycker jag att årgången bådar gott för detta och andra Rôhneare, men jag tycker nog att den var i "färdigaste" laget för at bli så pass mycket bättre på hyllan. Kanske en smaksak? Den som väntar får se! (79p)

No comments:

Post a Comment