Ofta vill jag servera något enkelt medans gästerna väntar på att det grillade ska bli klart. Det finns inget värre än när man kommer bort och det är färdig grillat sedan timmar och det värmhålls i ugnen, gärna jättevarm ugn så det efter grillas ordentligt.
Detta recept har jag använt mer än en gång, löjligt enkelt och otroligt gott.
Recept
300 g laxfilé (gärna fryst vilket gör det lättare att skära i små tärningar.
2 schalottenlökar
1 mogen mango
1 bit gurka
1 chilifrukt, tex spansk peppar
1 knippe gräslök
1 lime
80 g laxrom
Salt och peppar
Metod
- Skär laxen i små bitar. Skala och hacka lök, gräslök, mango och gurka i lika stora bitar.
- Dela och kärna ut chilifrukten och skär så smått du kan.
- Riv skalet av limen och blanda med röran. Pressa också i hela limen.
- Låt stå en timme innan servering
- Servera på skedar och lägg på rom
-DONE!
Bilder till folket!
ReplyDeletealltså helt rå lax i röran? eller menar du rökt lax?
ReplyDeleteDet skall vara rå lax, mycket gott!
ReplyDeleteNu uppdaterad med bild
ReplyDeleteAntal portioner?
ReplyDelete