Brukar du dricka rött vin till fisk? Jag är en av dem som inte gör det så ofta av ren slentrian. Det är förstås inget fel att göra det, se bara till att det finns tillbehör som håller upp rätten mot vinet.
I lördags fick jag en tournedos på hälleflundra som var tillagad med en örtblandning och lindad med parmaskinka. Hos en inbiten fiskare kan man inte bli serverat annat än helt perfekt fisk. Det var i särklass bland den finaste hälleflundra jag någonsin ätit. Fiskaren som jag kallar personen för i detta inlägg valde att servera en bourgogne vid namn Bourgogne Hautes Côtes de Nuits Les Dames de Vergy 2007 (nr 5460).
Vinet passade riktigt bra till rätten med sin doft av örter. Smaken hade precis som doften inslag av örter, vilda hallon och tydlig fatkaraktär. Betyg 84
Tuesday, June 2, 2009
Bourgogne till hälleflundra
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment