Igår provlagade jag en kalvterrin, den vart helt ok.
Recept på Kalvterrin
600 g kalvlägg, utbenad
3 morötter
3 gula lökar
2 vitlöksklyftor
1 knippe timjan
1 flaska rött
S&P
3 blad Gelatin
Kokade kalvläggen i 4 timmar med allt utom gelatinbladen.
Gelatinbladen läggs i kalltvatten och blandas sedan med lite av det som kalvläggen kokat i.
När det var klart så plockade jag ner köttet i mindre bitar och blandade köttet och gelatinvätskan i en form som fick ligga under press hela natten i kyl.
När det var dags för middag så tog jag fram terrinen och skar upp bitar så som jag ville ha dem och stekte i smör. Faktiskt riktigt gott. Jag skulle nog ha kokat kalvläggen i en bra fond istället för rödvinet.
Sunday, May 25, 2008
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
Detta måste jag testa! Låter nice värre.
ReplyDelete