För ett tag sedan var vi på Ågatan 3 och åt en middag och då kom vi på att vi skulle testa alla "finare" restauranger i Örebro för att se vilken nivå de håller igentligen.
Igår var vi med goda vänner på Slottskällaren och skulle avnjuta en tre-rätters. Vi hade bord vid 19.30. Vi blir visade till ett bord som igentligen inte borde finnas! Det stör serveringspersonalen och man känner sig som man sitter mitt på motorvägen. Men vad gör man inte för att pressa in 4 platser till på kanske den mest nergångna restaurang jag varit på. Väggarna är klädda med skabbiga kakelbitar som man någon från kittat med typ armbågen. Nåväl, servitören kommer och ger oss menyn som är först och främst av svart A4 och sedan har man lite läckert klippt ut en rektangel så man ser det vita pappret under där det står Meny. En enorm känsla av lyx infinner sig ICKE!. Min sambo hade ringt i förväg och meddelat att hon är mjölkprotein allergisk vilket ger dem minst 5 timmar extra prepptid, vilket var smidigt för då visste köket vad hon skulle ha. Vi andra beställde våra förätter och varmrätter, jag beställde
Tryffelsmaksatt blomkålspannacotta med rökt ankbröst serveras
med tomatsalsa och höstsallad.
Till varmrätt fick det bli
Grillad och flamberad pepparstek av oxfilé med två såser.
Serveras med pommes eller potatisgratäng.
Min förrätt var nog inte gjord samma dag, det var ett äckligt skin på pannacottan och den var riktigt otäck. Dock var det rökta ankbrösten riktigt gott, men det har de ju knappast gjort själva.
Ja just det, vinet! När vi kommer dit så får vi ingen vinlista utan servitören börjar toksälja en Valpolicella Classico från producenten Zenato (nr 12385). Men tänkte jag ska vi inte få ta en fördrink eller kanske något annat vin till förrätten? Nopp, vi köper flaskan för det billiga priset 375 kr (ser vi på kvittot efteråt). Vilken jävla mupp!
Nu kommer varmrätten in och jag tänkte att man kan ju knappast misslyckas med kött, fan kött är gott! Men här kommer de ut med våra tallrikar ca 5 minuter innan köttet kommer (då det ska flamberas vid bordet), japp då han tallriken svalna och gratängen var nästan kall.
Jag orkar fan inte berätta mer hur otroligt besviken jag var på hela skiten, det är tur att man har bar vänner och att vin är som olja för själens lampa.
Jag radar upp några skabbiga detaljer.
- Skitiga tallrikar, visst rinmärken från diskmaskinen, torka kanske?
- Skitiga glas, Visst!
- Kallt eftersom vi satt vid bordet gud glömde, Check!
- Kall gratäng, men vi fick ny när vi hade ätit upp köttet, perfekt!
- Såsen till köttet är inget för veklingar, blåsor idag? Japp!
- Desserten som de bjöd på eftersom jag klagade hela tiden var utsmetad över hela
Den skitiga tallriken . Snyggt!
Nä fy fan Slottskällaren är en gammal trött jä-la restaurang som borde läggas ner och ta nya friska tag. Sparka kocken, han kan ha varit med på en nobelmiddag hur mycket han vill, men fan kan man inte leverera mjölkfri mat när man blir förvarnad eller laga till en köttbit då ska man sluta som kock! Betyg GÅ INTE DIT!!
Sunday, October 26, 2008
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
Hata dålig service, nästan mer än dålig mat.
ReplyDeleteKill'em all I say.
Nobelkocken jobbade väl ändå på slottsskänken?
ReplyDelete