Saturday, August 9, 2008

Tips på Asiatiskt




Har under en ganska lång tid laga mycket mat från flera delar av Asien. De olika "köken" skiljer sig ganska mycket från varandra. Om man börjar i Indien så använder dom mycket olika kryddor så som kanel, nejlika och kryddpeppar. Indisk mat är ofta stark och baserad på grönsaker. Till det dricker man oftast en form av yoghurtdryck med fruktsmak för att lindra hettan. Kinesisk mat därimot innehåller oftast inga mejeriprodukter och är i regel mycket söt och stark. En viktig ingrediens är mörk sirap, ingefära och vitlök. Sedan till det Thailändska köket som är mer exotisk med limeblad, kokos mm. Jag upplevde när jag var i Thailand att deras mat inte var speciellt söt utan mer syrlig, fruktig och het. Ett bra tips är att inte använda olivolja i Sydost- asiatisk mat. Dom använder främst jordnötsolja eller matolja. Ett bra vintips till asiatisk mat är en...


Vouvray Vielles Vignes la Coulée d´Argent Sec 2005

Artikelnr 88981 Pris 119 kr Kategori


Druvsorter Chenin Blanc 100% Producent

No comments:

Post a Comment