En vitvinssås har man alltid nytta av att kunna laga. Går utmärkt att smaksätt med diverse saker så som örter, skaldjur. Hemligheten ligger i att använda ett bra vin, gärna det som skall drickas till maten. Risken är annars att den skär sig smakmässigt. En annan bra grej är att använda färsk timjan. Håll till godo....
Till ca ½ liter sås
1st finhackad charlottenlök
1 finhackad vitlöksklyfta
1msk smör
1dl vitt vin
4dl grädde
1dl mjölk
1tsk timjan eller en kvist färsk (repad)
1 fiskbuljongtärning eller 1dl fond (fisk,musslor, skaldjur)
Arbetsgång
Fräs löken i smör på medelvärme i 3 min
Tillsätt vin, buljong och timjan, koka i ca 5 min
Tillsätt sen gräddmjölken och koka i ca 20 min på svag värme
Sila
Red om man vill eller blanka av med mer smör
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment