tag:blogger.com,1999:blog-5097091473034503466.comments2023-06-02T04:27:52.151-07:00SybariternaSybariternahttp://www.blogger.com/profile/10931023960278972380noreply@blogger.comBlogger299125tag:blogger.com,1999:blog-5097091473034503466.post-33179638563768109932012-04-15T22:53:05.668-07:002012-04-15T22:53:05.668-07:00Låter superbt! Jag är av samma åsikt när det gälle...Låter superbt! Jag är av samma åsikt när det gäller att laga pasta = man göra det enkelt själv! Och gärna prova med olika mjölsorter och tro inte bara på en sanning! Jag körde här ett eget pasta recept där jag satt rågmjöl och vanligt vetemjöl, ja sjutton det blev det godaste smaken med tryffeln....slurp och en mogen premier cru Chablis! Dyra kvalitetsviner fungerar ju alltid men vem hittar mer vardagliga italienska (franska går aussi) vita och röda som gör en pastamåltid till fröjd?KimAhttps://www.blogger.com/profile/00455343204760456237noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5097091473034503466.post-81702985259343568322011-06-20T00:50:04.828-07:002011-06-20T00:50:04.828-07:00This comment has been removed by a blog administrator.Ocean Grouphttps://www.blogger.com/profile/07741346642440796004noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5097091473034503466.post-14032208854380704592010-10-27T03:37:08.858-07:002010-10-27T03:37:08.858-07:00Antal portioner?Antal portioner?Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5097091473034503466.post-9565268947512021972010-10-21T12:25:07.393-07:002010-10-21T12:25:07.393-07:00Tycker att mycket smakar mer...Tycker att mycket smakar mer...Rickardhttps://www.blogger.com/profile/04707018473566687955noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5097091473034503466.post-19766085921602656102010-10-10T23:51:41.747-07:002010-10-10T23:51:41.747-07:00Är du säker på att du använde 20g jäst?
jag brukar...Är du säker på att du använde 20g jäst?<br />jag brukar göra det med typ 5 gram.Sybariternahttps://www.blogger.com/profile/10931023960278972380noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5097091473034503466.post-75932113261088072112010-10-10T12:31:51.768-07:002010-10-10T12:31:51.768-07:00Har knäckt en sån rackare och tyckte den var nice....Har knäckt en sån rackare och tyckte den var nice. Ett problem vara bara att två av tre jag köpte in var korkdifekta.Rickardhttps://www.blogger.com/profile/04707018473566687955noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5097091473034503466.post-11472877507283000432010-09-29T10:25:13.739-07:002010-09-29T10:25:13.739-07:00Har du ockå varit på medborgarskolans matlagningsk...Har du ockå varit på medborgarskolans matlagningskurs?Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5097091473034503466.post-70445950466038201182010-09-19T02:01:07.907-07:002010-09-19T02:01:07.907-07:00Håller med om att det nog är för mycket vatten i r...Håller med om att det nog är för mycket vatten i receptet. Körde 1 liter vatten, 1 liter mjöj, 25 gram jäst,salt. Fick köra i minst 50 miniter och fortfarande hade degen inte släppt från kanterna. Fick tillsätta minst 3-4 dl mjöl för att det skulle funka. Varför funkar det för receptmakarna och inte för mig?Christiannoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5097091473034503466.post-29475763066187604062010-07-24T00:29:49.255-07:002010-07-24T00:29:49.255-07:00Absolut, men det finns bättre i den prisklassen ka...Absolut, men det finns bättre i den prisklassen kan jag tycka, eller kanske lägga till någon krona och få någon mycket bättre.Sybariternahttps://www.blogger.com/profile/10931023960278972380noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5097091473034503466.post-34235943324585474932010-07-23T14:28:18.727-07:002010-07-23T14:28:18.727-07:00Tycker den har en klarhet och ett välkomnande som ...Tycker den har en klarhet och ett välkomnande som dominerar upplevelsen - lättdrucken och trevlig!Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5097091473034503466.post-87850936221043429752010-07-10T07:49:01.872-07:002010-07-10T07:49:01.872-07:00Du får gärna kommentera dem! Jag tycker till exemp...Du får gärna kommentera dem! Jag tycker till exempel att Freixenet Cordon Negro har ett oförtjänt dåligt rykte.Jonasnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5097091473034503466.post-51406259194199692062010-05-30T17:55:07.343-07:002010-05-30T17:55:07.343-07:00Är du sommelier eller liknande? Försökte kolla upp...Är du sommelier eller liknande? Försökte kolla upp på blogen men det finns inte så mycket information om dig. :)Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5097091473034503466.post-21636049847335531122010-05-26T23:19:41.643-07:002010-05-26T23:19:41.643-07:00Jag har tyvärr inte smakat dessa, vore roligt att ...Jag har tyvärr inte smakat dessa, vore roligt att göra.Sybariternahttps://www.blogger.com/profile/10931023960278972380noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5097091473034503466.post-59569765896052588782010-05-26T02:40:14.227-07:002010-05-26T02:40:14.227-07:00PC6 och PC7 var också bra om än lite orundare i sm...PC6 och PC7 var också bra om än lite orundare i smaken, har till dags datum provat mig i genom 4 flaskor PC8 och för mig är den en Single malt helt i min smak med sin fina rökighet, sälta, tjära och rundhet som gör att man inte tänker på den höga alkoholhaltenAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5097091473034503466.post-1950634099750487772010-05-03T00:58:14.218-07:002010-05-03T00:58:14.218-07:00Jag vill bjuda in dig till vår tävling: Årets Tapa...Jag vill bjuda in dig till vår tävling: Årets Tapaskreatör 2010.<br /><br />Sex finalister går till final i Stockholm där en jury bestående av kändisar/kockar väljer ut vinnaren som får ett pris värde 5 000:- plus äran och publiciteten förstås. Det blir även en vin- och vinäger provning i samband med finalen.<br /><br />Reglerna är enkla – det gäller att komponera passande tapasrätter till ett Chardonnay vin från Sydafrika. Läs mer om reglerna på länk nedan.<br /><br />Tävlingen sker i samarbete med Tasteline och vi hoppas på publicitet från en rad andra medier som förhoppningsvis din blogg kan dra nytta av. Aftonbaldet har lovats förtur för vidare publicering, först och främst fokus på de 6 finalisterna och därefter på det övriga startfältet.<br /><br />Vår jury består av Mange Schmidt & Wille Craaford (Artister, matälskare och deltagare i Stjärnkocken), Jürgen Grossmann (Krögare Restaurang GQ Stockholm och sparrisfantast) och Simon Källquist (Sommelier och delägare i Concealed Wines AB).<br /><br />Innan den 10:e maj behöver vi ditt bidrag eftersom röstningen på nätet då påbörjas. Om du har några funderingar är det bara att du mailar eller ringer mig på 0737-099 182. Du kan även gå in på vår hemsida för mer info.<br /><br />http://www.concealedwines.com/page.asp?pageID=2612<br /><br />MVH/<br /><br />Calle Nilsson<br /><br />Concealed WinesVin är min hobbyhttps://www.blogger.com/profile/06063157030716632073noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5097091473034503466.post-4718388013873668132010-04-18T05:57:47.601-07:002010-04-18T05:57:47.601-07:00Hej Jessica, hemskt ledsen det skall vara 450 g va...Hej Jessica, hemskt ledsen det skall vara 450 g vatten, det har helt försvunnit. Tack för hjälpen.Sybariternahttps://www.blogger.com/profile/10931023960278972380noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5097091473034503466.post-78269062927388793272010-04-17T09:08:48.636-07:002010-04-17T09:08:48.636-07:00Jag kanske har helt fel, men jag tyckte det saknad...Jag kanske har helt fel, men jag tyckte det saknades vätska till brödet. Jag tillsatte ljummet vatten till degen. Fel?Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/08748301949267313023noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5097091473034503466.post-46504649019785783822010-04-04T12:39:39.031-07:002010-04-04T12:39:39.031-07:00Hej Peter.
Tack för din kommentar. Förstår hur du ...Hej Peter.<br />Tack för din kommentar. Förstår hur du tänker ang Frankrike, men jag måste säga att jag tyckte att den sura körsbären slog igenom ganska hårt. Sangiovesen gjorde sig påmind ganska tydligt, men blev lite nertonad av de övriga upplevelsernaRickardhttps://www.blogger.com/profile/04707018473566687955noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5097091473034503466.post-88100369294964379982010-04-01T01:12:57.937-07:002010-04-01T01:12:57.937-07:00Drack vinet förra helgen och blev förvånad. Hade j...Drack vinet förra helgen och blev förvånad. Hade jag druckit blint hade jag trott att det var sydfranskt, absolut inte Montalcino. Oerhört icke-ursprungstypiskt. Inte för att det var dåligt,tvärtom riktigt gott, men det var inte Toscana för mig.Peter Fröhlinhttps://www.blogger.com/profile/02055672373240761049noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5097091473034503466.post-67213205735147540072010-03-21T13:17:33.114-07:002010-03-21T13:17:33.114-07:00Ja faktiskt i detta fall, jag är dock sugen på att...Ja faktiskt i detta fall, jag är dock sugen på att faktiskt sitta på bryggan och sippa på en flaska.Sybariternahttps://www.blogger.com/profile/10931023960278972380noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5097091473034503466.post-75709121434131099872010-03-21T11:11:18.587-07:002010-03-21T11:11:18.587-07:00Och dess rätta element är väl egentligen precis va...Och dess rätta element är väl egentligen precis var och när som helst andan faller påIngvar Johanssonhttps://www.blogger.com/profile/06372509333514830456noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5097091473034503466.post-53964060116980958152010-03-21T10:16:36.043-07:002010-03-21T10:16:36.043-07:00Nopp, den är ok. Det finns onekligen en del info o...Nopp, den är ok. Det finns onekligen en del info om öl :)Sybariternahttps://www.blogger.com/profile/10931023960278972380noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5097091473034503466.post-84207283557079468352010-03-21T05:52:41.740-07:002010-03-21T05:52:41.740-07:00Den måste jag prova! Du har väl inte missat Wikipe...Den måste jag prova! Du har väl inte missat Wikipedias artikel om <a href="http://en.wikipedia.org/wiki/India_Pale_Ale" rel="nofollow">IPA</a>?Jonas Elfströmhttps://www.blogger.com/profile/18088865137364783994noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5097091473034503466.post-42585030219910569882010-03-15T05:32:28.695-07:002010-03-15T05:32:28.695-07:00Håller med till fullo, tycker deras IPA var bättre...Håller med till fullo, tycker deras IPA var bättre men inte som exempelvis Oppigårds. Ja du kan helt enkelt ignorera Stensbogaards stout när du ser den i hyllan.Sybariternahttps://www.blogger.com/profile/10931023960278972380noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5097091473034503466.post-27005852523500679032010-03-14T06:19:35.006-07:002010-03-14T06:19:35.006-07:00Stensbogaard har inte övertygat mig heller. Provad...Stensbogaard har inte övertygat mig heller. Provade deras IPA för en tid sedan och den var OK men inte alls i nivå med Dugges, Oppigårds, Nynäshamn eller några av de bättre amerikanerna. Låter som att man lugnt kan hoppa över stouten.Ingvar Johanssonhttps://www.blogger.com/profile/06372509333514830456noreply@blogger.com